Twitter'ı Alternatif Haber Sitesi Olarak Kullanmak - Medya Budur

Matbuat Basın Derken Medya

Yaratıcı çözümler üretir; markalar için iletişim stratejileri geliştirir...

Twitter'ı Alternatif Haber Sitesi Olarak Kullanmak


Bir haber sitesinin sahibi veya yöneticisi yahut bağımsız haber kaynakları arayan bir kişi olabilirsiniz. Ülkenin denetim mekanizmalarından bağımsız (!) nispeten özgür bir mecra olan Twitter'da, elbette çöp hesapları eleyerek doğru düzgün kaynaklar üzerinden net bilgi sahibi olmak mümkün.


Malumunuz haber almak için dijital dünyayı kullanan bir son kullanıcının karşısına çıkan ilk kaynak haber siteleri oluyor. Tarafsız habercilik yapma gayretleri çoğu zaman TİB'e veya yasalara takılabiliyor. 
















Kaynakları uzun uzadıya listelemek mümkün ancak siyasi bir tartışmaları tetiklememek için kaynağı yani Twitter'ı hedeflemenin daha uygun olacağına inanıyorum. Böylece yaşam görüşünüze uygun kişileri veya hesapları temkinli bir şekilde takip edebilir, bildirimleri de açarak anlık bilgi alabilirsiniz.


Son yıllarda; FETÖ'nün özellikle Instagram ve Twitter'a ağırlık verdiğini görüyoruz. Bu mecralardaki yüksek takipçili çoğu hesabın teröristbaşı hakkında olumsuz tek bir paylaşıma dahi yer vermediğine şahit olabilirsiniz. Çoğu Atatürk görselli, kullanıcısı hakkında net bilgi sahibi olamadığımız ve mevcut politikaları kıyasıya eleştiren hesaplardır. 

Yorumlarınız Değerlidir